EU's direktiv om Bæredygtighedsrapportering (CSRD) fokuserer på virksomheders arbejde med miljø- og klimapåvirkning, sociale forhold og den generelle virksomhedsledelse.
Kravene til overholdelse og rapportering af bæredygtighed blevet yderligere skærpet i det efterfølgende EU-direktiv for Corporate Sustainability Due Diligence (CSDDD).
EU-taksonomien er en del af EU’s handlingsplan for bæredygtig finansiering og definerer seks klima- og miljømål, som økonomiske aktiviteter skal bidrage til for at blive klassificeret som bæredygtige.
Et nyt EU-direktiv, der fremmer reparation frem for udskiftning af produkter, med målet om at styrke bæredygtighed og udvikle reparationssektoren.
Et værktøj til at fremme effektiv affaldshåndtering og styrke den cirkulære økonomi i EU og Danmark, baseret på princippet om, at forurenerne betaler for affaldet fra deres produkter.
EU’s byggevareforordning (CLP) har til formål at fremme byggevarers frie bevægelighed i EU gennem fælles rammer for mærkning af produkterne og harmoniserede standarder, som beskriver byggevarernes egenskaber. Mærkningen sker i form af det fælleseuropæiske CE-mærke, som sikrer, at varerne kan handles frit i medlemsstaterne.
Ecodesign-forordningen er en del af den europæiske ”green deal” etableret for imødese fremtidige klimatrusler og sikre, at Europa forbliver moderne, ressourceeffektiv og konkurrencedygtig.
Bæredygtigt byggeri tager udgangspunkt i at bygge sunde, langtidsholdbare boliger og bygninger med fokus på miljø- og klimabelastningen i byggeprocessen. I den forbindelse findes der specifik lovgivning og certificeringsordninger til at fremme cirkulær økonomi og bæredygtighed.