
Metalforeningen
Vi samler og repræsenterer den danske metalhandel.
Metalforeningen skaber det faglige netværk branchen efterspørger, og sikrer med arrangementer, viden og indflydelse medlemmernes interesser i forhold til ny lovgivning og faglig inspiration.
Specialister i metal
Metalforeningens medlemsvirksomheder leverer mange slags metaller til dansk håndværk og industri. Metaller i alle former, kvaliteter og dimensioner – både som råvare og halvfabrikata.
Vi har fingeren på pulsen og deltager gerne med høringssvar i udvalg, projekter, uddannelse og andet, der øger kendskabet til metaller i Danmark.
I mere end 90 år har Metalforeningen været samlingspunkt for den danske metalhandel. Vi blev blev stiftet i 1929 og udsprang oprindeligt fra Rørforeningen, som forhandlede metaller til vvsbranchen – bly, kobber og zink.
Udover det primære formål, at fremme forbruget af metaller i Danmark, er en anden vigtig funktion at opretholde forbindelser til offentlige myndigheder og faglige organisationer samt at repræsentere branchen på møder i EU og i internationalt sammenhæng.
Igennem Metalforeningen har medlemmerne et stærkt og aktivt talerør, som sikrer at synspunkterne bliver hørt, og at branchen er orienteret omkring nye love og regler m.m.
Metalforeningen er en del af Branchehuset. Vi er dog en selvstændig forening som kun fokuserer på metaller – primært aluminium, zink, rustfrit stål, kobber og messing – men som via Branchehuset driver vores egen brancheforening effektivt og meget billigt.
Bestyrelsen udgøres af nøglepersoner, som kun beskæftiger sig med metaller, hvilket sikrer, at vores arrangementer, høringssvar og øvrige forhold tilgodeser netop metalhandlens interesser.
Begivenheder og information
Vi inviterer til branchens bedste konferencer i Europa. Metalforeningen afholder løbende forskellige informations- og temamøder i takt med, at behovet opstår som følge af nye regler, direktiver m.m.
Kommende begivenheder:
Nyheder, rapporter og analyser
De 10 seneste nyheder inden for stål og metal, resten finder du i arkivet HER
(kræver medlemslogin for at læse)
Brancherelevant statistik
Branchens månedlige statistik udgives af Stålforeningen og består af en import- og eksport statistik fordelt på knap 40 produktgrupper udarbejdet af Stålforeningen. Rapporten er på 150 sider og udgives hver måned.
Gode råd om konkurrenceret
Se vores liste over DOs & DON’Ts, så du bedre kan navigere tilladte og ikke-tilladte taleemner.
Politisk engagement
Vi deltager politisk og vi kæmper for bedre forhold til vores medlemmer.
Metalforeningen deltager med høringssvar og aktivt bindeled i udvalg, projekter, uddannelse og andet, der øger kendskabet til stålhandlen i Danmark, og vi arbejder for bedre forhold til medlemsvirksomhederne.
Vi hjælper vores medlemmer med afklaring og gennemsigtighed
Få styr på din CBAM-rapportering
– Webinar med Energistyrelsen, Toldstyrelsen og Erhvervsstyrelsen,
4. juli 2024
Med de mange regler, love og told- og importkvoter påført stål- og metalsektoren, kan det være svært at gennemskue præcis, hvad det betyder for din virksomhed – især når det kommer til den højaktuelle EU-klimatold CBAM.
For at hjælpe vores medlemmer og yde hele stål- og metalbranchen en service opsatte vi sammen med de tre styrelser et webinar om CBAM-rapportering. Du kan se webinaret fra d. 4. juli 2024 i videoen til højre.
Du kan læse præsentationen fra webinaret her.
CBAM revision og autorisation
– Webinar med Energistyrelsen og Erhvervsstyrelsen,
4. marts 2025
Den 4. marts 2025 bød Branchehuset atter velkommen til CBAM-webinar med Energistyrelsen og Erhvervsstyrelsen. På webinaret gav Morten Højberg fra Energistyrelsen en status på tidsplanen for den videre implementering af CBAM, de underliggende retsakter, samt det nye register for producenter i tredje lande; mens Susanne Bødtker Petersen fra Erhvervsstyrelsen satte fokus på krav og ansøgningsproces for den nye autorisationsordning.
Du kan læse præsentationen fra webinaret her.
Kunne du tænke dig mere af samme art?
Som medlem i Stålforeningen har du adgang til vores Medlemsarkiv, hvor du kan finde nyheder, webinarer og kommende begivenheder fra branchen, samt udførte opslag vedrørende gældende og kommende lovgivning.
Få en smagsprøve på Medlemsarkivet, og se hvad du også kan få som medlem.