MetalFORENINGEN 

Vi samler og repræsenterer den danske metalhandel.

Metalforeningen skaber det faglige netværk branchen efterspørger, og sikrer med arrangementer, viden og indflydelse medlemmernes interesser i forhold til ny lovgivning og faglig inspiration.

SPECIALISTER I METAL


Metalforeningens medlemsvirksomheder leverer mange slags metaller til dansk håndværk og industri. Metaller i alle former, kvaliteter og dimensioner – både som råvare og halvfabrikata.

Vi har fingeren på pulsen og deltager gerne med høringssvar i udvalg, projekter, uddannelse og andet, der øger kendskabet til metaller i Danmark.

I mere end 90 år har Metalforeningen været samlingspunkt for den danske metalhandel. Vi blev blev stiftet i 1929 og udsprang oprindeligt fra Rørforeningen, som forhandlede metaller til vvsbranchen – bly, kobber og zink.

Udover det primære formål, at fremme forbruget af metaller i Danmark, er en anden vigtig funktion at opretholde forbindelser til offentlige myndigheder og faglige organisationer samt at repræsentere branchen på møder i EU og i internationalt sammenhæng. 

Igennem Metalforeningen har medlemmerne et stærkt og aktivt talerør, som sikrer at synspunkterne bliver hørt, og at branchen er orienteret omkring nye love og regler m.m. 

Metalforeningen er en del af Branchehuset. Vi er dog en selvstændig forening som kun fokuserer på metaller – primært aluminium, zink, rustfrit stål, kobber og messing – men som via Branchehuset driver vores egen brancheforening effektivt og meget billigt. 

Bestyrelsen udgøres af nøglepersoner, som kun beskæftiger sig med metaller, hvilket sikrer, at vores arrangementer, høringssvar og øvrige forhold tilgodeser netop metalhandlens interesser.

Begivenheder og information

Vi inviterer til branchens bedste konferencer i Europa. Metalforeningen afholder løbende forskellige informations- og temamøder i takt med, at behovet opstår som følge af nye regler, direktiver m.m.

Metalforeningens arrangement i Norge

Metalforeningens medlemmer inviteres nu til to spændende og anderledes dage i det sydlige Norge, med både faglige aktiviteter og netværksmulighed med metalhandlens øvrige virksomheder.

Læs mere om arrangementet

Brancherelevant statistik

Branchens månedlige statistik udgives af Stålforeningen og består af en import- og eksport statistik fordelt på knap 40 produktgrupper udarbejdet af Stålforeningen. Rapporten er på 150 sider og udgives hver måned.

Stål- og metalnyheder, rapporter og analyser

(De 5 seneste nyheder inden for stål og metal, resten finder du i arkivet HER)

Politisk engagement

Vi deltager politisk og vi kæmper for bedre forhold til vores medlemmer.


Foreningens medlemmer


Branchehuset
Bryghuspladsen 8
Indgang C, 3. sal
1473 København K

SEND MAIL  |  TLF: 7199 0199

Branchekataloget ApS  |  Cvr: 41976888

Rørforeningen  |  Cvr: 43249215

Stålforeningen  |  Cvr: 55147019

Metalforeningen  |  Cvr: 18358018

Trine Alberg  |  Vvsnummeroprettelse & PIM-support

Henrik Castella Nielsen  |  Databerigelse, kvalitetssikring & PIM-support

Camilla Høg Nielsen  |  Kommunikation & PIM-support

Rune Rugbjerg Lundsgaard  |  Forretningsudvikling & projektledelse

Helene Christoffersen  |  Bogholderi

Kim Holst  |  Direktør