Vi skaber digital infrastruktur

Branchekataloget er et fælles initiativ fra de danske vvsgrossister, der har til formål at strømligne og forenkle dataflowet mellem branchens leverandører, grossister og øvrige databrugere.

Omdrejningspunktet for vores arbejde er digital infrastruktur, hvor der samarbejdes omkring udveksling af kvalitetssikret produktstamdata.

Kort sagt er Branchekataloget stamdata, der digitaliserer vvsbranchen.

En aktiv produktdatabase

Nye artikler


Udgåede artikler


Opdaterede artikler


Aktive artikler


Artikler (aktive + udgåede)


Aktive leverandørerÉt datamidtpunkt, mange fordele

Vi er branchens centrale datamidtpunkt, hvor leverandører/producenter får vvsnumre og opretter/vedligeholder produktdata. Grossisterne og øvrige databrugere får leveret opdateret data, og kan benytte og tilpasse de informationer, de behøver

Dataudveksling med Branchekataloget

For både leverandører/producenter, grossister og andre databrugere er der mange synergier og dermed stor effektivitet at opnå ved at benytte ét centralt system for en hel branche:

➞  Hurtig time-to-market

➞  Standardiserede krav: Én metode, ét system, ét format

  En datamodel der løbende tilpasses markedsbehov

➞  Minimering af risiko for datafejl og datainkonsistens

➞  Vvsnumre tildeles samtidig med oprettelse af nye produkter

  Mindre administrativt bøvl for alle

  Kyndig vejledning og support fra Branchekataloget

  Stor tidsbesparelseDataudveksling uden Branchekataloget

Besværlige krav og forvirrende arbejdsgange

Det er noget nær umuligt at sikre strømligning af data og samtidig opnå effektivitet, når man som leverandør skal levere data til en lang række af forskellige grossister, systemer og øvrige databrugere.

På besværlig vis skal leverandøren forsøge og imødekomme forskellige og varierende krav til dataudformning, format  og mængde, alt efter hvem modtageren er. Grossisten eller databrugeren, skal omvendt sørge for at indhente data fra mere end 300 forskellige leverandører. 

Resultatet af de mange udvekslinger på kryds og tværs er, at der er stor risiko for misforståelser, fejl, og et enormt stort tidsforbrug - tid der med fordel kunne bruges på at optimere egen forretning.

Vores primære opgave er at fremme digitaliseringen i byggebranchen - herunder vvsbranchen. Vi arbejder hele tiden på at udvikle og drive relevante digitale services, der skaber effektivisering, som kommer vores medlemmer og den øvrige branche til godesøg.branchekataloget.dk

søg.branchekataloget.dk er et online opslagsværk for alle publicerede vvsartikler. Kataloget giver en enkel og struktureret inddeling af de vvsprodukter, der sælges gennem Branchehusets medlemmer.

Det er gratis at få oprettet en bruger til opslagsværket.

Få adgang

Branchekatalogets API
Hent opdaterede produktdata uden bøvl

Er du grossist, udbydende myndighed eller sørger du for digitale services til branchens installatører? - eller måske noget helt andet?

Uanset hvad så har du muligheden for at blive datakunde i Branchekataloget og få adgang til opdaterede stamdata fra hele branchen.

Med Branchekatalogets API kan du hente opdaterede, kvalitetssikrede data dagligt og tilpasse dem til dine systemer og digitale services. Nemt og sikkert.

Du undgår samtidig bøvlet med at indsamle og administrere produktdata og priser fra branchens mere end 300 producenter.

Find et API-produkt der passer digEr du leverandør eller producent?

Hvis du er registrert som leverandør hos Branchekataloget og oprettet som bruger i søg.branchekataloget, kan du:

  Ansøge om nye vvsnumre (fast-track)

  Fremsøge og downloade data for dine aktive vvsnumre

  Indsende data, billeder og dokumenter

  Se din aktuelle udfyldningsgrad


Vvsnummeret

Vvsnummeret er den nationale branchestandard til identifikation af vvsartikler på det danske marked.

Vvsnummret er et identifikationsnummer, der benyttes i hele værdikæden lige fra producenter/leverandører, grossister, rådgivende virksomheder, designere, installatører og slutkunder.


Læs mere om vvsnummeret 

Se priser